چهارشنبه ۱۹ دی ۰۳

خاکبرداری چیست و مناقصات آن به چه صورتی است؟

مركز اطلاع رساني جامع مناقصه و مزايده و استعلام كشور

۱۲ بازديد
۰ ۰
خاکبرداری چیست و مناقصات آن به چه صورتی است؟

یکی از اصول اولیه ساخت و ساز خاکبرداری است. این فرایند با هدف آماده کردن محل پی ساختمان انجام شده و یکی از پیچیده ترین و حساس ترین مراحل ساختمان سازی به شمار می رود. این کار زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که ساخت و سازهایی با عمق بیشتر نیاز باشد. در ارتباط با خاکبرداری عدم آشنایی با اصول و یا سهل انگاری در انجام این کار خطرات زیادی را به همراه خواهد داشت.

هدف از خاکبرداری ساختمان برداشتن مصالح، مواد خاکی، شن، ماسه، قلوه سنگ و غیره با هدف ایجاد سطحی یکنواخت، شیب بندی و آماده کردن محل پی ساختمان راه های ارتباطی و تامین خاک است. در این فرایند اجرای عملیات بر اساس خطوط و ترازهای موجود در نقشه های اجرایی و انجام آنها بر اساس دستورالعمل های دستگاه نظارت بسیار اهمیت دارد. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی بیشتر خاکبرداری و مناقصات در این زمینه می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

نکات مهم در خاکبرداری

یکی از نکات مهمی که باید در عملیات خاکبرداری به آن توجه شود، عدم قرار گرفتن سطوح خاکبرداری شده در برابر عوامل جوی مانند باران و برف به مدت بیش از ۷۲ ساعت است. این موضوع به اندازه ای مهم است که اگر به هر دلیلی عملیات اجرایی پس از خاکبرداری انجام نشود باید مجددا برای کنترل لایه های قبل، اصلاح و تسطیح و رگلاژ سطح کار اقداماتی صورت بگیرد. رگلاژ سطح بدون پوشش یکی از مراحلی است که به صورت همزمان با عملیات خاکبرداری انجام شده و اگر مدت زمان دیگر مراحل طولانی شود،پیمانکار وظیفه دارد با نظارت دستگاه مربوطه برای آماده سازی مجدد بستر خاک اقدام کند.

نکته مهم دیگر در زمینه خاکبرداری، عدم خاکبرداری اضافی و در نتیجه از بین بردن مصالح کف و جداره ها است. این موضوع در ارتباط با قسمت هایی که بتن ریزی در آنها انجام می شود اهمیت دو برابر پیدا می کند.  نوع خاک محل اجرای پروژه در چگونگی استفاده از ماشین آلات و روش های مناسب برای انجام پروژه هم تاثیرگذار است. یکی از اقداماتی که قبل از اجرای آن باید نسبت به خاکبرداری اقدام شود، ساخت کانال برای نصب لوله است. انجام عملیات با این هدف باید بر اساس نقشه و آمار مشخصی صورت بگیرد.

مراحل خاکبرداری

  • آماده سازی و زیر سازی خاک
  • آماده کردن بستر خیابان
  • مصالح خاکریزی
  • اصلاح مصالح
  • آماده سازی بستر خاکریزی

عوامل تعیین کننده هزینه خاکبرداری

عوامل متعددی بر روی هزینه نهایی خاکبرداری و گودبرداری تاثیرگذار هستند:

  • موقعیت جغرافیایی زمین
  • ارتفاع و عمق گود
  • جنس زمین
  • تعداد کامیون ها و ماشین آلات مورد نیاز

از سوی دیگر قیمت و تعرفه انجام این کار هم برای هر متر مکعب خاک در پروژه های ساختمانی و عمرانی متفاوت است و عوامل زیر در آن تاثیر گذار است:

  • محل قرارگیری سایت
  • نوع پروژه
  • متراژ
  • وضعیت خاک
مناقصه خاکبرداری

مناقصات خاکبرداری

بسیاری از شرکت های دولتی و خصوصی برای انجام فرایندهای خاکبرداری خود در پروژه های مختلف اقدام به برگزاری مناقصات در این زمینه کرده و با یک فراخوان عمومی در روزنامه های کثیرالانتشار یا وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره آن را به اطلاع شرکت کنندگان می رسانند. مناقصه گران نیز در صورت دارا بودن شرایط مناقصه خاکبرداری اقدام به ارسال مدارک کرده و در نهایت شرکتی برنده مناقصه خواهد شد که دارای شرایط کیفی لازم بوده و قیمت پیشنهادی آن برای این پروژه از دیگر رقبا در مناقصه کمتر باشد.

سپس برنده مناقصه و سازمان مناقصه گزار اقدام به عقد قراردادی با هم خواهند کرد که از این پس فعالیت های هر دو طرف بر اساس این قرارداد انجام شده و وظایف هر دو طرف قید خواهد شد و زمان شروع و پایان کار نیز در این قرارداد درج خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مربوط به ساختمان »  را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.