چهارشنبه ۱۹ دی ۰۳

عرضه نفت عراق به کشورهای اروپایی به دنبال تحریم روسیه

مركز اطلاع رساني جامع مناقصه و مزايده و استعلام كشور

۱۷ بازديد
۰ ۰
نفت عراق

شرکت بازاریابی نفت دولتی سومو (SOMO) کشور عراق به دنبال تصرف سهم بازارش در آسیا به وسیله روسیه، برای امکان عرضه نفت خود به اروپا با همتایان فرانسوی وارد مذاکره شده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.

عرضه نفت عراق به کشورهای اروپایی

مدیر کل شرکت سومو، علا الیاسری به کمیته نفت و گاز و منابع طبیعی این کشور اعلام کرده است که در کنار این موضوع شرکت سومو قراردادهای تامین نفت با مشتریان دولتی هندی و چینی را همچنان حفظ می‌کند.  عراق که دومین تولید کننده بزرگ نفت در میان اعضای اوپک است؛ به دنبال تحریم واردات نفت از روسیه به اتحادیه اروپا و جستجوی اروپا برای دیگر منابع نفتی به غیر از منابع روسیه؛ عرضه نفت خود را در پالایشگاه‌های جهانی هدف قرار داده است.

بررسی‌های شرکت تحقیقاتی کالای کپلر نشان می‌دهد که اروپا در سال ۲۰۲۱ در حدود ۱۵ درصد از عراق نفت وارد کرده است اما حجم اخیر صادرات نفت عراق کمتر بوده و در ماه مه ۳۹۰ هزار بشکه به صورت روزانه و معادل ۱۲ درصد از صادرات این کشور را شامل شده است. کشورهای آسیایی در سال میلادی گذشته حدود ۷۶ درصد از کل صادرات نفت عراق را دریافت می‌کردند که این عدد بزرگترین سهم را در واردان نفت از این کشور شامل می‌شود.

حمله نظامی روسیه به اوکراین و تغییر در جریان عرضه نفت

به دنبال حملات نظامی روسیه به اوکراین و تحریم واردات انرژی به کشورهای اروپایی، جریان انتقال انرژی از این کشور به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و صادر کنندگان روسیه مجبور شدند تا نفت خود را با قیمتی کمتر و تخفیفی زیاد به دیگر کشورها عرضه کنند. زیرا بسیاری از کشورهای غربی به دلیل تحریم‌های مالی غربی حاضر نیستند با روسیه وارد معامله شوند.

از سوی دیگر هم کشورهای مصرف کننده‌ای مانند چین و هند علاقه زیادی به خرید عرضه نفت روسیه پیدا کرده‌اند و عرضه نفت اورال روسیه از زمان شروع جنگ با اوکراین با قیمت بسیار پایینی معامله می‌شود.

پیش از این نیز، مقامات شرکت سومو عراق به اس اند پی گلوبال اعلام کرده بودند که این کشور درصدد است تا جریان نفت خود را با یک چرخش از آسیا به سمت کشورهای اروپایی تغییر دهد. عرضه نفت عراق از سوی کشورهای اروپایی نیز با تقاضای مناسبی روبرو بوده است و بر اساس اعلام مقامات سومو با توجه به اینکه چین و هند نفت بیشتری از روسیه خریداری می‌کنند؛ علاقه اروپا هم به واردات نفت از عراق بیشتر شده است.  این علاقه عمدتا از سوی پالایشگاه‌های شمال غربی اروپا است.

اما با این حال در پایانه‌های جنوبی عراق محدودیت‌های زیر ساختی زیادی وجود دارد و به دلیل فرسوده شدن آنها نیاز به بازسازی در آنها احساس می‌شود. این موضوع بر پتانسیل صادرات و عرضه نفت عراق تاثیر خواهد داشت. آمارها نشان می‌دهد که صادران فعلی نفت از بصره به دلیل فرسوده بودن زیر ساخت‌های بارگیری، ۳.۲۷ میلیون بشکه در روز است.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات بین المللی هستید « مناقصه های کشور عراق » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.