سه شنبه ۱۸ دی ۰۳

قانون مناقصه دانشگاه به چه صورت است؟

مركز اطلاع رساني جامع مناقصه و مزايده و استعلام كشور

۱۹ بازديد
۰ ۰
مناقصات دانشگاه

یکی از موضوعات مهمی که در جریان مناقصات وجود دارد؛ وضع قوانین برای بهبود و تسریع فرایند مناقصات است. به همین دلیل هم دستگاه‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه‌های آنها به تدوین آیین‌ نامه‌های معاملاتی مخصوص به خود اقدام می‌کنند. یکی از این سازمان‌ها دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی هستند که مناقصه دانشگاه باید بر پایه این قوانین صورت بگیرد. در ادامه همراه ما با مجله هزاره همراه شوید تا در ارتباط با این موضوع اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم.

قوانین مناقصات دانشگاه‌ها

 بسیاری از این آیین‌نامه‌ها و قوانین مناقصات سازمان‌ها شباهت زیادی به یکدیگر دارد و از قوانین کلی دولتی نیز تبعیت می‌کند. یکی از گزینه‌هایی که دانشگاه‌ها در ارتباط با آن وارد مناقصه دانشگاه می‌شوند؛ خریدهایی است که دانشگاه‌ها و مرکز آموزش‌عالی انجام می‌دهند. خریدهای دانشگاهی همیشه مورد توجه شرکت‌های مختلف بوده است و انجام این خریدها می‌توانند مانند دیگر دستگاه‌های دولتی برای رفع نیاز دانشگاه صورت بگیرد.

 به عنوان مثال یکی از نمونه‌های مناقصات دانشگاه، واگذاری امور فعالیت‌های خدماتی و تنظیفی یا تهیه و توزیع غذا است  یا آنکه برای خرید تجهیزات فنی و آموزشی یا آزمایشگاهی نیاز به برگزاری مناقصه و انتخاب شرکتی برای انجام دادن این وظایف است.

در ارتباط با مناقصات دانشگاه، در نخستین ماده از قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور تاکید شده است که دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات آموزش ‌عالی و پژوهشی و فرهنگستان‏ها و پارک‌های علم و فناوری که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش‌عالی وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر مراجع قانونی هستند، می‌توانند بدون رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاه‌های دولتی و به خصوص قانون محاسبات عمومی کشور، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون برگزاری مناقصات و اصلاحات و الحاقات بعدی آنها و فقط در چارچوب مصوبات و آیین‌نامه‌های مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی و تشکیلاتی مصوب هیات امنای  خود عمل کنند.

بنابراین برای انجام انواع مختلف مناقصه دانشگاه، دانشگاه‌ها ملزم به رعایت قوانین و مقررات عمومی به خصوص قانون برگزاری مناقصات نیستند و باید فقط در چارچوب مصوبات و آیین‌نامه‌های مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی و تشکیلاتی مصوب هیأت امنا خود اقدام کنند.

مناقصه دانشگاه ها

نکات مهم در قانون مناقصه دانشگاه

به موجب قانون با هدف بهتر برگزار شدن مناقصات دانشگاه‌ها باید موارد زیر در این فرایندها نیز در نظر گرفته شود:

– در قانون، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش ‌عالی به صورت صریح تابع قانون برگزاری مناقصات تلقی شده‌اند. زیرا که مطابق با ماده۲ این قانون، وجود قانون خاص یا استفاده از منابع داخلی مانع از شمول قانون بر این دستگاه‌ها نمی‌شود.

– نکته دیگری که باید به آن توجه کرد آن  است که در قانون تاکید شده است که «اعم از اینکه از امکانات دولتی، وجوه عمومی و یا از درآمدهای خود و یا از تسهیلات، اعتبارات و تضامین ارزی و ریالی استفاده می‌کنند»  بنابراین به نظر می‌رسد باید با توجه به متن قانون این موضوع را در ارتباط با دانشگاه‌هایی که از درآمدهای خود استفاده می‌کنند، مانند دانشگاه‌های غیر دولتی هم مشمول قانون برگزاری مناقصات در نظر بگیریم.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های حسابداری، خدمات مالی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.