سه شنبه ۱۸ دی ۰۳

چرخه اقتصادی خرید ماسک در دوران کرونا

مركز اطلاع رساني جامع مناقصه و مزايده و استعلام كشور

۲۰ بازديد
۰ ۰
مناقصه خرید ماسک

با شیوع ویروس کرونا در کشور، خط تولید ماسک هم از همان روزهای آغازین شیوع بیماری آغاز شد. در این زمینه بسیاری از صنایع آسیب دیده از کرونا، توانستند با استفاده از خط تولید این کالا و عرضه آن در مناقصات، خود را از ورشکستگی نجات دهند. خرید ماسک به دنبال کاربردهای بهداشتی این محصول و از اوایل شروع این بیماری رو به افزایش گذاشت و دلیل اصلی آن هم اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی مبنی بر کاهش ابتلا به ویروس کرونا، در صورت استفاده از ماسک‌های بهداشتی بود.

درواقع خرید ماسک و استفاده از آن از گسترش ویروس کرونا جلوگیری می‌کند و کاربرد آن در کاهش انتقال انواع میکروب دارای سابقه بسیار طولانی است. با توجه به اینکه یکی از روش‌های اصلی انتقال بیماری کرونا از طریق قطرات تنفسی است؛ بنابراین در هنگام سرفه، عطسه یا حتی صحبت کردن این بیماری می‌تواند منتقل شود. بنابراین هدف اصلی استفاده از ماسک، جلوگیری از  پخش شدن ذرات الوده تنفسی بیماران است تا افراد سالم بتوانند از ابتلا به بیماری مصون مانده و چرخه بیماری گسترش بیشتری پیدا نکند. ما در ادامه مقاله خرید ماسک، به بررسی انواع ماسک و تولیدات آن در کشور می‌پردازیم. پس ما را تا انتها همراهی کنید.

خرید ماسک و انواع آن

برای خرید ماسک باید توجه داشته باشید که انواع زیادی از این محصول در بازار وجود دارد که هر کدام دارای کاربرد مخصوص  به خود است:

ماسک غیر پزشکی ( ماسک پارچه‌ای یا صورت پوش)

از این ماسک‌ها عمدتا در مناطقی که کرونا وجود دارد اما شما علائم این بیماری را ندارید استفاده می‌شود. ماسک‌های پارچه‌ای را حتی می‌توان در خانه هم تهیه کرد و البته میزان پوشش و تاثیر آنها به پارچه مورد استفاده و تعداد لایه‌ها دارد.

ماسک پزشکی

از این ماسک‌ها عمدتا زمانی استفاده می‌شود که شما یا عضوی از خانواده در معرض خطر بیشتری باشید. این ماسک به خصوص برای افراد بالای ۶۰ سال و یا افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند مناسب است.

سازمان بهداشت جهانی استفاده از ماسک سه لایه ساخته شده با موارد زیر را توصیه می‌کند:

  • یک لایه داخلی از ماده جاذب مانند پنبه
  • یک لایه میانی غیر جاذب مانند پلی ‌استر یا ترکیب پلی ‌استر
  • یک لایه خارجی غیر جاذب مانند پلی ‌استر یا ترکیب پلی ‌استر

تولیدات و چرخه اقتصادی خرید ماسک در کشور

روزانه در کشور چندین میلیون عدد ماسک تولید می‌شود که در صورت استفاده از حداکثر ظرفیت تولید این میزان می‌تواند بیشتر هم شود. قیمت هر عدد ماسک جراحی یا پزشکی برای مصرف کننده حدود ۱۳۰۰ تا ۳۵۰۰ متغیر است. این عدد البته بستگی به کیفیت ماسک و محل فروش آن نیز دارد. بر اساس یک بررسی انجام شده، در صورت تولید حداکثری ماسک تا میزان ۱۰ میلیون عدد در یک روز و در نظر گرفتن قیمت دو هزار تومان برای هر ماسک پزشکی، درآمد حاصل از خرید و فروش ماسک در کشور تا روزانه ۲۰ میلیارد تومان خواهد رسید. در این بررسی تولید خانگی ماسک در نظر گرفته نشده است.

راه اندازی خط تولید ماسک با دو روش دستگاه اتوماتیک و نیمه اتوماتیک امکان پذیر است. دستگاه‌های اتوماتیک هزینه‌ای یک میلیارد تومانی و دستگاه‌های نیمه اتوماتیک هزینه‌ای بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون تومانی دارند. تفاوت این دو دستگاه در تعبیه ماسک است. البته هزینه‌های کارکرد این دستگاه‌ها را نیز باید در نظر گرفت. هزینه‌هایی مانند آب، برق، گاز و غیره همگی موجب می‌شود تا قیمت نهایی هر ماسک  تعیین شود.

با این اوصاف هر کارگاه تولیدی ماسک در ماه می‌تواند حدود ۱.۴ میلیون ماسک تولید کند و از فروش آنها به ۷۰۰ میلیون تومان درآمد برسد. در صورت تولید مازاد ماسک در کشور، می‌توان از راه صادرات آنها نیز به ورود ارز به کشور کمک قابل توجهی کرد و بازار ارز را در کشور سر و سامان داد.

مناقصات تجهیزات پزشکی و ماسک

با توجه به دوران شیوع کرونا و افزایش نیاز ارگان ها و بیمارستان ها به لوازم بهداشتی، روزانه تعداد زیادی مناقصه تامین ماسک و یا تجهیزات بیمارستانی مثل ونتیلاتور، گان، شیلد … برگزار می شود که می توانید از طریق سایت هزاره از جزییات آن مطلع شوید.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های تجهیزات پزشکی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.