پنجشنبه ۲۰ دی ۰۳

تهویه مطبوع شامل چه تجهیزاتی می شود؟

مركز اطلاع رساني جامع مناقصه و مزايده و استعلام كشور

۱۲ بازديد
۰ ۰
مناقصه تهویه مطبوع

برای شناخت تجهیزات این سیستم باید ابتدا به تعریف آن بپردازیم. تهویه مطبوع درواقع فناوری رساندن شرایط فضای داخلی به شرایط استاندارد یا آسایش مطلوب است. این شرایط می تواند شامل کیفیت هوا، دما، رطوبت و فشار باشد. طراحی سیستم تهویه مطبوع توسط مهندسان مکانیک و با استفاده از اصول ترمودینامیک، مکانیک سیالات و اصول انتقال حرارت انجام می گیرد.

این روزها سیستم تهویه مطبوع در انواع مختلف، تجهیزات متنوع و عملکردهای متفاوتی در بازار وجود دارند که هر کدام ویژگی خاص خود را دارد. اما وجه مشترک تمام سیستم های تهویه مطبوع آن است که گرما و سرما را به محل مورد نظر منتقل می کنند. بنابراین دستگاه هایی مانند کولر گازی، داکت اسپلیت، چیلر و مینی چیلر در زمره تهویه مطبوع به شمار می روند. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی انواع سیستم های تهویه مطبوع و تجهیزات مورد استفاده در آن پرداخته و به مناقصات در این حوزه می پردازیم. پس با ما در ادامه همراه شوید.

انواع سیستم تهویه مطبوع

سیستم های تهویه مطبوع را می توان با رویکردهای مختلفی دسته بندی کرد. از منظر کاربر این سیستم می تواند به مرکزی، مجزا یا ترکیبی طبقه بندی شود.

  • از سیستم های تهویه مطبوع مرکزی می توان به چیلر و فن کویل اشاره کرد.
  • در سیستم مجزا می توان از کولر آبی یا اسپلیت دیواری به همراه پکیج دیواری مستقل و رادیاتور استفاده کرد.
  • سیستم ترکیبی نیز شامل موتورخانه ی گرمایشی مرکزی به همراه رادیاتورها / کویل های آب گرم برای گرمایش، و سیستم اسپلیت دیواری یا داکت اسپلیت یا کولر آبی جهت سرمایش است.

اما از دیدگاه انرژی مصرفی هم سیستم تهویه مطبوع را در زمینه ی سرمایش به دو دسته ی زیر تقسیم بندی می کنند:

  • تمام برقی مانند چیلر های تراکمی، اسپلیت کانالی، وی آر اف VRF
  • ترکیبی گاز و برق همانند چیلرهای جذبی و جی اچ پی GHP یا پمپ حرارتی گازی

از دیدگاه طرز خنک سازی کندانسور نیز می توان سیستم های تهویه مطبوع را به دو سیستم تقسیم  بندی کرد:

  • آب خنک همانند چیلرهای جذبی یا تراکمی آب خنک که نیاز به برج خنک کننده دارند
  • سیستم هواخنک مانند چیلر تراکمی هوا خنک، اسپلیت، اسپلیت کانالی، وی آر اف VRF و جی اچ پی GHP یا پمپ حرارتی گازی

از منظر سیال انتقال حرارت نیز می توان دو دسته ی زیر را در نظر گرفت:

  • سیستم های آبی که در آن سیال انتقال حرارت آب است و توسط چیلر یا بویلر و دیگ تولید می شود و با استفاده از پمپ ها به واحد های توزیع هدایت می شود.
  • سیستم های با مایع مبرد که در قسمت اواپراتور هوا را  سرد می کنند و با استفاده از سیال هوا دما، رطوبت، کیفیت و فشار طرح داخل را تنظیم می کنند. مثال بارز این نمونه سیستم های وی آر اف، اسپلیت کانالی و اسپلیت دیواری هستند. توجه داشته باشید که در اغلب مواقع از سیستم های ترکیبی استفاده می شود.

از دید نوع انتقال سیال انتقال حرارت می توان دسته های زیر را طبقه بندی کرد:

  • با استفاده از لوله های گالوانیزه یا چند لایه آب را و یا با استفاده از لوله های مسی مبرد را انتقال داد.
  • به وسیله ی کانال های هوا و با استفاده از ایرواشر، هوارسان یا کولر آبی هوا را انتقال داد.
سیستم تهویه

 تجهیزات تهویه مطبوع

تجهیزات تهویه مطبوع کمک می کنند تا هوای بیرون از ساختمان به داخل ساختمان منتقل شده  و هوای آلوده داخل ساختمان به بیرون هدایت شود. با این تعریف تجهیزات تهویه مطبوع به شرح زیر هستند:

 چیلر

چیلرها از تجهیزات پرکاربرد تهویه مطبوع هستند که تولید کننده برودت هستند. چیلرها دارای انواع جذبی، تراکمی، مینی چیلر، چیلر سانتریفیوژ توربوکور هستند.

 بویلر

بویلر یا دیگ آب گرم و بخار از دیگر تجهیزات تهویه مطبوع است که در دو نوع فولادی و چدنی ساخته می شود. بویلر وظیفه گرم کردن هوای داخل ساختمان را بر عهده دارد.

 پکیج گرمایشی

این نوع از تجهیزات تهویه مطبوع به نوع سیستم های مستقلی هستند که در پکیج های خانگی و تولید آب گرم استفاده می شوند.

 سیستم VRF

این تجهیزات نیز به نوعی همان سیستم مرکزی اسپلیت و داکت اسپلیت هستند که در یونیت های بیرونی تجهیز می شوند.

 اسپلیت دیواری (کولر گازی)

کولرهای گازی در انواع مختلفی تهیه و تولید می شوند و دارای انواع مختلف سرد، سرد و گرم، اینورتر و معمولی هستند. هر کدام از این انواع دارای ظرفیت متفاوتی به صورت ۹۰۰۰، ۱۲۰۰۰، ۱۸۰۰۰، ۲۴۰۰۰، ۳۰۰۰۰، ۳۶۰۰۰، ۴۲۰۰۰، ۴۸۰۰۰، ۵۰۰۰۰ و ۶۰۰۰۰ بی تی یو بر ساعت است.

داکت اسپلیت

این نوع از تجهیزات همان اسپلیت یونیت کانالی است که در تمام دنیا از آن استفاده زیادی می شود. داکت اسپلیت نوعی کولر گازی است.

 فن کویل

یکی دیگر از تجهیزات تهویه مطبوع فن کویل است که با هدف توزیع برودت و حرارت از آن استفاده می شود.

 هواساز

هواسازها دستگاه هایی هستند که از آنها برای کنترل دما، تنظیم دما، رطوبت هوا و ارتقا کیفیت هوا استفاده می شود.

 مناقصات تهویه مطبوع

بسیاری از سازمان های کوچک و بزرگ دولتی و خصوصی برای راه اندازی سیستم های تهویه مطبوع خود اقدام به برگزاری مناقصاتی می کنند و بر این اساس از میان شرکت های مختلف بهترین را انتخاب می کنند. بر این اساس سازمان مناقصه گزار یک فراخوان عمومی را در روزنامه های کثیر الانتشار و دیگر کانال های ارتباطاتی مانند وب سایت های مختلف آگهی های معاملاتی مانند وب سایت هزاره و غیره اعلام کرده و مناقصه گران اقدام به ارسال مدارک با توجه به دارا بودن شرایط مورد نظر کارفرما را می کنند.

سپس مدارک بررسی شده و شرکت ها وارد رقابت با یکدیگر می شوند. برنده مناقصه ساخت و تجهیزات تهویه مطبوع، شرکتی خواهد بود که کیفیت لازم را داشته باشد و قیمت پیشنهادی او کمتر از دیگر رقبا باشد. پس از اعلام برنده قراردادی ما بین دو طرف امضا شده و مدت زمان قرارداد و تعهدات هر دو طرف در آن قید می شود. مناقصات این سیستم ها عمدتا شامل ساخت سیستم های تهویه مطبوع، تعمیر و نگهداری تجهیزات، خرید هواساز، چیلر و …، ارزیابی کیفی تامین تجهیزات و غیره می شود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های صنایع برودتی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.