سازمان برنامه و بودجه کشوری یکی از سازمان های ستادی است که در سال ۱۳۲۷ به عنوان یکی از پایه های نظام اقتصادی ایران به وجود آمده است. وظیفه این سازمان، برنامهریزی و نظارت توسعهای و راهبردی نظام اقتصادی و اجتماعی کشور بود که تحت نظر یک شورای عالی، یک هیئت نظارت و یک مدیرعامل فعالیت می کرد.
در دولت نهم و در ۱۷ تیر ۱۳۷۹ این سازمان با سازمان امور اداری و استخدامی کشور ادغام شد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تشکیل شد. این سازمان جدید در ۱۸ تیر ۱۳۸۶ نیز با ادغام چند معاونت ریاست جمهوری به دو معاونت یعنی معاونت های برنامه ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی تبدیل شده است. در تاریخ ۴ مرداد ۱۳۹۵ و در دولت یازدهم، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور دوباره به دو سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی تجزیه شد و این سازمان در حال حاضر یکی از عمده ترین ارکان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور است که به عنوان یکی از معاونت های ریاست جمهوری اسلامی ایران وظایف خود را انجام می دهد. در ادامه این مقاله از مجله اقتصادی هزاره با شرح وظایف سازمان برنامه و بودجه و معاملات این سازمان با ما در مجله هزاره همراه باشید.
وظایف سازمان برنامه و بودجه کشور
۱. انجام مطالعات و بررسىهاى اقتصادى و اجتماعى و پیش بینى منابع کشور به منظور تهیه و تنظیم سیاستها و برنامههاى بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت و همچنین بودجههاى سالانه
۲. مطالعه و بررسى و انجام امور مربوط به برنامه ریزى در چارچوب نظام برنامه ریزى کشور
۳. پیشنهاد خط مشىها و سیاستهاى مربوط به بودجه کل کشور به شوراى اقتصاد
۴. تخصیص منابع کشور براى فعالیتهاى جارى و عملیات عمرانى در چارچوب برنامهها و سیاستهاى توسعه کشور
۵. تهیه و تنظیم بودجه کل کشور با همکارى دستگاههاى ذیربط
۶ . نظارت مستمر بر اجراى برنامهها و پیشرفت سالانه آنها
۷. تعیین ضوابط اقتصادی، اجتماعی، فنی، و مالى به منظور ارزیابى فعالیتهاى انجام شده در دستگاههاى اجرایى
۸ . ارزیابى کارایى و عملکرد دستگاههاى اجرایى کشور و گزارش آن به رئیس جمهورى
۹ . تشخیص صلاحیت و طبقه بندى مهندسان مشاور و پیمانکاران و ارزیابى مداوم فعالیتهاى آنها
۱۰ . تعیین معیارها و ضوابط و تنظیم اصول کلى و شرایط عمومى قراردادهاى مربوط به طرحهاى عمرانى
۱۱. تعیین و مشخص کردن وامها و اعتبارات خارجى مورد نیاز براى برنامهها و طرحها (مادۀ ۲۵ قانون برنامه و بودجه)
۱۲ . اتخاذ روش مناسب براى اخذ گزارش از کلیه دستگاهها به منظور تهیه و ارائه گزارشهاى جامع عملکرد هر دوره از برنامه و انتشار این گزارشها براى اطلاع عموم
۱۳. تخصیص اعتبارات براى طرحها و فعالیتها براساس گزارشهاى ارزشیابى و نظارت
۱۴. بررسى و اظهارنظر درباره گزارشها و مسائلى که باید در شوراى اقتصاد مطرح شود.
۱۵ . انجام امور دبیرخانه شوراى عالى انفورماتیک
۱۶ . فراهم آوردن امکانات و تأمین آمارهاى مورد نیاز و ایجاد هماهنگى در زمینه فعالیتهاى اطلاعاتى و آمارى کشور
۱۷. کاربرد اطلاعات به دست آمده از ماهوارههاى منابع زمینى در مطالعه و بررسى و برنامه ریزى
۱۸ . نظارت بر انجام امور نقشه بردارى زمینى و هوایى در چارچوب قانون سازمان نقشه بردارى در حدود وظایف مربوط
۱۹ . نظارت بر انجام امور مربوط به پژوهش در امر برنامهریزى و توسعه در قالب اساسنامه مؤسسه عالى پژوهش در برنامه ریزى و توسعه
معاملات سازمان برنامه و بودجه کشور
سازمان برنامه و بودجه کشور سالیانه برای انجام امور مختلف خود و با هدف همکاری با سازمان ها و شرکت های مختلف دولتی و خصوصی و شفافیت بیشتر فرایندهای مالی اقدام به برگزاری انواع مناقصات و مزایدات می کند. در زمینه مناقصات این سازمان در حوزه های مختلفی مانند تامین خودرو، سرویس و نگهداری تاسیسات، انواع عملیات پشتیبانی، خدمات و طرح ها و پروژه های مختلف با اعلام یک فراخوان عمومی و دریافت مدارک از داوطلبان اقدام به برگزاری مناقصه می کند. سپس برنده مناقصه شرکتی خواهد بود که دارای شرایط لازم مناقصه بوده و قیمتی مناسب و کمتر از دیگر رقبای خود را پیشنهاد داده باشد. از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس قرارداد منعقد شده ما بین پیمانکار و سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد بود و زمان انجام پروژه نیز در این قرارداد ذکر می گردد.
سالانه تعداد زیادی مزایده نیز در این سازمان برگزار می شود که عمدتا در حوزه هایی مانند فروش ساختمان، فروش انواع ضایعات ساختمانی، فروش ملک، فروش خودرو و غیره است. فرایند مزایده نیز با اعلام یک فراخوان عمومی آغاز شده و داوطلبان با ارسال مدارک خود وارد رقابت می شوند. برنده مزایده فردی خواهد بود که رقمی بالاتر از دیگر شرکت کنندگان مزایده ارائه بدهد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایدات کارخانجات و واحد های تولیدی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
- هزاره
- ۰ نظر